Juf Anneke

Juf Charon

Juf Christa

Juf Jolien

Juf Marlies

Juf Julie

Welkom bij de Vosjes, de Kikkertjes en de Eendjes!

De eerste kleuterklassen bestaan uit 3 leefgroepen waarbij 2,5 jarigen en 3-jarigen samen in één klas zitten. Dit heeft als voordeel dat het aantal instappers verdeeld wordt en dat jonge kleuters van oudere leren.

Het aanbod wordt afgestemd op de 3-jarigen, er is ondersteuning van een kinderverzorgster en een zorgjuf.

Er wordt gewerkt met de taalmethode Dag Jules! De klaspop Jules staat centraal in onze dagelijkse routine en binnen de verschillende thema’s.

Via diertjes en eenvoudige figuren krijgt elke kleuter zijn eigen kenteken. Zo herkennen de jongste kleuters gemakkelijk waar hun boekentas en jasje gebleven zijn.

De jongste kleuters krijgen veel kansen om grootmotorisch te bewegen. Hiervoor hebben we de gang ter beschikking, elke voormiddag en met een beurtrol 2 keer in de namiddag. Zo komen we tegemoet aan de natuurlijke bewegingsdrang van jonge kleuters.

Er zijn verschillende hoeken in de klas waar de kleuters de kans krijgen om vrij te spelen volgens hun eigen interesse. Voor ieder wat wils in de bouwhoek, poppenkamer, boekenhoek of op de automat.

In de klas, of dicht in de buurt van de klas zijn er toiletten beschikbaar. Op regelmatige tijdstippen worden er klassikale toiletbezoekjes gedaan. We kunnen ouders ook ondersteunen via een zindelijkheidstas.  

De kleuters eten ’s middags hun boterhammen op in de klas. Zo creëren we een rustige, gezellige en huiselijke sfeer.  

Een open communicatie met de ouders aan de hand van klasweetjes en een klasblog met sfeerfoto’s uit de klas.