Kleine Leon kliedert graag met zijn handjes in zand, water, verf, klei, enz. Ook onze kikkertjes zijn dan graag van de partij. We gingen aan de slag met kleurpotloden, wasco’s en krijtjes en krabbelden er op los.

Dinsdag gingen we kliederen met lijm. We maakten zelf lijm in een teil en gingen er dan snippers papier in drenken. In de namiddag knutselden we een hoedje van papier.

Woensdag werd het een echte kliederboel bij juf Jolien. Onze vriendjes mengden verf, lijm en zand en maakten een heerlijk modderbad voor de varkentjes.

Donderdag was het een lekkere kliederboel. Bloem, suiker, eieren en boter mengen tot een geheel en mooie balletjes van kneden die we plat drukten tot koekjes. Na een tijdje rook het heerlijk in ons klasje. Voorbijgangers bleven even hangen ter hoogte van ons klasje. En ja, hoor, de koekjes werden gesmaakt door onze kikkertjes.

Vrijdag kliederden we met verf en toverden we weer prachtige schilderijtjes uit onze mouw.

Tussendoor deden we met die handjes nog veel meer dingen: zoals bouwen, spelen, zorgen voor elkaar. We leerden ook dat die handjes niet mogen slaan als we boos worden en hoe we lieve dingen kunnen doen voor elkaar.

Vrijdag kleurde ons klasje helemaal fluo.

Categorie├źn: De Kikkertjes (K1b)