Maandag ontdekten we peren in onze klas. De ene was lekker sappig, de andere nog eerder hard. Verder gingen we appels en peren schilderen met vouwdruk, werden er appels en peren gesorteerd. enz.

Naast onze school waren ze bomen aan het uitdoen met een grote graafmachine. Dit ging niet ongemerkt voorbij. Juf Jolien speelde met onze vriendjes met de graafmachines en vrachtwagens dit schouwspel na. Verder oefenden onze vriendjes in het maken van een matrix.

Donderdag keken we naar een aantal stillevens met fruit. Daarna kropen we in de huid van een kunstenaar en gingen zelf aan de slag. Onze vriendjes kozen zelf welk fruit ze wilden schilderen en stalden het uit op tafel, in een mand, op een bord. De resultaten mochten gezien worden.

In de namiddag schikten we appels van klein naar groot. Wie zin had deed dit ook op papier.

Vrijdag maakten we een appel-perensmoothie. Onze vriendjes hielpen met het fruit te snijden. Daarna ging als in de blender met een beetje yoghurt , honing en kaneel. Iedereen proefde flink een slokje. De meesten konden het wel smaken.

Er werd ook weer veel gespeeld in de verschillende hoeken en in de grote gang. Nog enkele sfeerbeelden.

Categorieën: De Kikkertjes (K1b)