Op maandag ging ons schoenwinkeltje open. Onze vriendjes maakten nog mee een uithangbord voor de winkel. Het schoenenwinkeltje was drukbezocht en je hoorde heel de dag klikklak doorheen de klas. De hakkenschoenen vielen erg in de smaak.

We speelden een reusachtige schoenenmemory, gingen schoenen sorteren, meten, en nog meer.

In de klas bereidden we ons stilaan voor op de komst van de Sint. We maakten een kroon met een schoen, zo kon de Sint ons aanspreken bij onze naam (hij moet er zoveel onthouden, hé). We speurden in de speelgoedfolders naar de fijnste cadeautjes, bewogen op een evenwichtsparcours als volleerde pieten. Hier en daar kon je de sint en zijn pieten ook even spotten in de klas.

Donderdag waren het geen pietjes, maar kleine sneeuwmonstertjes die binnenkwamen.

Donderdag maakten we ons klaar voor het bezoek van de Sint. We maakten een grote tekening, oefenden ons dansje voor de sint en zetten onze schoentje klaar.

En dan was het de grote dag. Vol spanning stonden we de helikopter op te wachten, maar deze vloog verkeerd en dus kwam Sint met de taxi aan. We mochten heel kort op bezoek in de refter en ontvingen een heleboel pakjes. Terug in onze klas ontdekten we dat onze schoenen verdwenen waren. In enkele oogjes was even paniek af te lezen, maar met vereende krachten vonden we ze allemaal terug. Daarna was het tijd om dat nieuwe speelgoed uitgebreid te verkennen.

In de namiddag speelden we nog even in de gang en dan was het al tijd om naar huis te gaan.

Categorieën: De Kikkertjes (K1b)