Wat hebben we hier lang naar uitgekeken… Eindelijk mochten we nog eens voorlezen voor de kleutertjes.

We maakten er een echt projectje van. In de bibliotheek kozen we een tof prentenboek. We hielden rekening met de tijd van het jaar en kozen voor het thema lente, Pasen of dieren. In de klas kozen we een leesmaatje waaraan we ons boek voor de eerste keer konden voorlezen. We gaven elkaar tips: prenten tonen, niet te snel lezen, goed articuleren en lezen met intonatie. We zorgden ook voor een verwerking van het verhaal. Sommigen zochten een kleurplaat, anderen maakten een memory of puzzel en nog anderen organiseerden een zoektocht.

En toen was het zo ver. We trokken naar de flamingo en giraffenklas en kregen 1 of twee kleine schatjes toegewezen. Eerst een beetje spannend, maar al snel liep het vlot en genoot zowel groot als klein van een leuk verhaal!

Categorieën: L4