Afgelopen week kwamen onze vriendjes meer te weten over de zon. Zo weten ze ondertussen dat de zon een ster is, dat ze rond is, dat ze niet alleen geel maar ook rood en oranje is en dat er een koude plek op de zon is.
Omdat het stilaan ook sneller licht wordt en de dagen terug langer worden, vierden we ook Maria lichtmis in de klas. Hierbij bedankten we enerzijds Maria, die 40 dagen geleden kindje Jezus baarde, maar vieren we ook het terugkeren van de zon! Om Maria te bedanken maakten we in onze klas een mooi lichtje. Om het langer worden van de dagen en de terugkeer van de zon te vieren, zorgden we voor een heus pannenkoekenfeest! Samen eerst nadenken over wat we allemaal nodig hebben en hoeveel we er nodig van zouden hebben. Daarna samen het deeg maken en zelf afwegen. Terwijl de juf de pannenkoeken bakte, zorgde onze vriendjes voor een lange feesttafel. En nadien moest alles weer opgeruimd worden en hielpen onze vriendjes de tafels te poetsen en zelfs af te wassen!

Omdat de juf tijdens het maken van het deeg, het bakken van de pannenkoeken geen tijd had om foto’s te nemen, zorgde de juf voor een iPad in de klas. Verschillende kleuters kregen om beurten de iPad om te zorgen voor foto’s. Deze foto’s kan u hieronder terugvinden. Niet iedereen staat er altijd volledig of even goed op, maar ze deden één voor één hun uiterste best om van de verschillende stappen een foto te trekken 🙂
Vraag ook zeker aan jullie zoon/dochter welk probleem zich voor deed bij het mengen van het deeg en hoe we dit oplosten. De juf had namelijk een kleine inschattingsfout gemaakt 😉


1 reactie

Kim Palmans · 10 februari 2022 op 09:48

Wat een leuke dingen doen jullie daar allemaal!!! Ik had graag mee pannenkoeken komen eten 😉 Groetjes juf Kim

Reacties zijn gesloten.