Wat doen we?

De ouderraad is een dynamische groep gemotiveerde en enthousiaste ouders die zich samen met de leerkrachten en de schooldirectie inzet voor een aangename en toffe schoolsfeer en -omgeving waarin iedereen zich goed voelt.

Via allerhande activiteiten tracht de ouderraad een extraatje te bezorgen aan de kinderen. Dit is onder andere een bijdrage voor de boerderij-, bos- en zeeklassen, het kleutertoneel, een afscheidsreceptie voor de kinderen van het zesde leerjaar, een voordrachtavond rond een bepaald thema, het aankopen van de speeltuigen voor de speelplaats, de fluohesjes, …

Naast deze financiële ondersteuning waar mogelijk, levert de ouderraad ook praktische hulp waar nodig en heeft de ouderraad ook mee inspraak in eigen school. Hoe het op school verloopt, hangt duidelijk niet alleen af van de leerkrachten en de directie. Ook de ouders hebben hierin een belangrijk steentje bij te dragen. Zo denkt de ouderraad actief mee over bepaalde belangrijke onderwerpen… verkeersveiligheid rond de school is daar één van.

Wie zijn we?

Lynn Wyn
Voorzitter
Lisa (L2) en Nora (De Kikkertjes)

An Coosemans
Penningmeester
Ruben (L2) en Amber (De Dolfijntjes)

Liesbeth Phlips
Secretaris
Oliver (L5), Lotte (L2) en Louise (De Uiltjes)

Michèle Kesselaers
Briek (L4) en Noud (L2)

Jelle Leemans
Lone (L1) en Ellie (De Giraffen)

Mieke Ooms
Paulien (L3), Stella (L1) en Gaston (De Dolfijntjes)

Esti Plas
Vince (L2) en Maxine (De Giraffen)

Nikita De Greef
Clara (L2) en Lore (De Kikkertjes)

Dries De Meyer
Lena (L3) en Lucie (L1)

Katrien De Weerdt
Elise (L3) en Hanne (L1)

Katrien Rijmenans
Sam (De Dolfijntjes) en Renée (De Eendjes)

Vergaderingen en verslagen

2023 – 2024

We vergaderen een zestal keer per jaar met alle leden van de ouderraad. Op de agenda van zo’n vergadering staat: planning van activiteiten, evaluatie van de activiteiten, het financiële plaatje, een woordje van de directie, verkeersveiligheid,… Kortom het geheel wordt op zo’n vergadering in de gaten gehouden.

  • 26 september
  • 7 november
  • 9 januari
  • 5 maart
  • 30 april
  • 11 juni

De vergaderingen van de ouderraad gaan door in de refter en dit telkens om 20u.

Verslagen

Interesse?

Heb ook jij naast je gezin, werk en hobby’s nog een beetje energie over om je in te zetten voor de school en de kinderen? Een engagement in de Ouderraad is zo bindend als je zelf haalbaar ziet. De mate van deelname en inzet kies je zelf en hoeft niet voor elke activiteit even groot te zijn.
De ouderraad zoekt mama’s, papa’s, opa’s, oma’s, tantes en nonkels die graag eens de handen uit de mouwen willen steken om te helpen bij de activiteiten die de ouderraad voor de school organiseert.

Eens een uurtje opdienen op het schoolfeest, warme chocolademelk inschenken tijdens de kersthappening, afwassen op het schoolrestaurant,….

Of heb je interesse om de werking van de ouderraad (en de werkgroepen) mee te ondersteunen en mee te vergaderen?

Laat het ons zeker weten via ouderraad@wingerd.be of via onderstaand formulier: