Afgelopen week kregen we in de giraffenklas bezoek van een ruimtewezen, namelijk Flippo. Misschien vertelde jullie kleuter hier al over. Maar Flippo gaat graag op ontdekking en gaat ons de komende weken bijna elke dag een nieuwe planeet leren kennen. Zo stonden afgelopen week de maan en Mercurius centraal. Onze vriendjes weten dat Mercurius de kleinste planeet is, en dat het daar overdag super heet is, maar ’s nachts super koud! Ook zijn daar veel kraters door het inslaan van de meteorieten en kometen.

Tijdens het begin van de week maakten we met beide klassen planeten uit papier mach├ę. Hiervoor moesten onze vriendjes eerst ontzettend veel komen scheuren! Om te beurt kwamen ze helpen zodat we zeker voldoende snippers hadden. Op dinsdag gingen we met deze snippers en behangerslijm aan de slag om de planeten vorm te geven. Begin volgende week hopen we dat de planeten volledig droog zijn om ze verder af te werken en ons gangetje mee te versieren.

Hieronder kan u de sfeerfoto’s terugvinden van afgelopen week. Neem ook zeker eens een kijkje bij de foto’s van de giraffen. We zijn namelijk terug gestart met co-teaching waarbij onze vriendjes (beperkt) kunnen kiezen in welke klas ze gaan spelen.

Volgende week staan er nog heel wat planeten op de planning. Maandag komen we meer te weten over het vriendinnetje van Flippo, want Flippo is verliefd!!!!