Na een deugddoende vakantie, werkten we een weekje rond krullenbol in onze klassen. We kozen voor het thema ‘Kip met de lange nek’ aangezien paaseitjes rapen nog vers in het geheugen van onze kleuters zat! Groot- en fijnmotorisch bewegen stond de afgelopen week dus centraal.
Daarnaast kwamen we maandag in de klas en stond daar een mandje met paaseieren! Er waren 3 verschillende eitjes: roze, witte en blauwe. Zouden er van allemaal evenveel zijn? We sorteerden eerst de eitjes op kleur, daarna telden we ze. Er waren meer roze eitjes dan witte, maar de blauwe waren er nog meer! Zou in elk eitje dezelfde chocola zitten? We gingen op onderzoek: de blauwe waren melkchocolade, de witte witte chocolade en de roze pure chocolade. Tot slot kreeg elke kleuter 3 eitjes: 1 van elke kleur. Hoe paaseitjes krijgen/rapen ineens een hele wiskunde-activiteit werd!

Vergeet ook zeker niet om elke donderdagavond jullie kapoen te controleren op teken!

Ook op de blog van de giraffen kan je best eens een kijkje gaan nemen. Want ook daar kan je foto’s terugvinden van je kapoen aangezien we veel werken met onze deuren open.

Fijn weekend!