Op 22 april was de Technotrailer te gast in onze school. Om ons goed voor te bereiden hadden we tijdens de week al enkele lesuren gewerkt rond techniek. We ontdekten dat er veel technische beroepen bestaan en we bouwden met karton een stevige brug.

Op vrijdag werden we de ganse dag ondergedompeld in techniek. We startten met een bezoek aan de Technotrailer. Hier kregen we 5 opdrachten. We maakten de omslagpagina van een tijdschriftje. We ontdekten onze talenten. We deden lampjes branden met de hulp van zonne-energie of mankracht . We lieten een robot puzzelen en maakten onze eigen gel.

De overige opdrachten werden allen op school uitgevoerd. We programmeerden een bal die een parcours moest afleggen. Dat was niet zo gemakkelijk voor sommigen. Nadien maakten we kennis met allerlei technische apparaten zoals een elektronische laserwaterpas, een metaaldetector, een inspectiecamera. We bouwden ook allerlei stroomkringen.

Tot slot kwam de houtbewerking aan bod. Hier maakten we een dobbelsteen.

Het werd een erg drukke maar leerrijke dag waarbij we ’s avonds moe maar met enkele geschenkjes naar huis gingen. We kunnen besluiten dat techniek niet saai is maar juist erg boeiend!

Categorie├źn: L5