Maandagochtend mochten we naar het toneel van Viesvuilland. De prins riep onze hulp in. Overal lag vuil in zijn land. De dieren en bomen waren boos. Samen zochten we uit hoe we al dat vuil konden opruimen tot het een mooiproperland werd.

Maandag maakten we een aftelkalender met een bus. In de klas maakten we een bus met stoelen en vertelden wie er mee reed in de bus: wie zit er voor Ella, wie zit er achter William? Wie zit er eerst of laatst in de bus? We zongen van “De wielen van de bus, die draaien rond…”

Juf Christa bracht een grote doos mee naar school. Ze bouwde de doos om tot een stalletje/boerderijtje. We gingen met verfrollers aan de slag en gaven de doos een mooi kleurtjes. We schilderden nog hokjes voor de diertjes.
In de namiddag richten we ons boerderijhoekje en -winkeltje in.

Woensdag maakten we hekjes met juf Jolien en de speeltijd mochten onze vriendjes weer naar een workshop van juf Tinne.

Donderdag was juf Christa naar een bijscholing. Juf Tifny leerde met ons over paardjes. We borstelden paardjes, maakten een parcours en draafden rond met onze paardjes.

Vrijdag leerden we over varkentjes. We gaven hen een modderbad: we schilderden met aarde en lijm modder bij de varkentjes. We stelden zelf varkentjes samen en gaven de spaarvarkentjes te eten.
We speelden ook nog verder in ons winkeltje en de boerderij.

Onze vriendjes zetten hun beste beentje voor en toonden hoe goed ze al kunnen rollen als varkentjes in de modder. Sommige vriendjes hadden een beetje podiumvrees šŸ˜‰

In de namiddag rolden we buiten verder…

Categorieƫn: De Kikkertjes (K1b)