Maandag werkten we nog verder rond varkentjes. We knipten en plakten ons eigen varkentje, maakten modder en lieten de varkentjes in de modder spelen, speelden het spel van de drie biggetjes en luisterden naar het verhaal van het varkentje Floortje.

Dinsdag leerden we over de koe. Op de tablet zochten we op hoe de uier eruit ziet en hoe een koe gemolken wordt. We versierden onze KOEkendoos door bruine of zwarte snippers te scheuren en te kleven. Met plasticine konden we ook vlekken toveren op de koe. We ontdekten ook een grote hobbelkoe in de klas. In de namiddag proefden we van lekkere koemelk en hielpen we mamakoe haar kalfje terug te vinden.

Donderdag leerden we over het schaap en keken we naar een filmpje over hoe schapen geschoren worden. We kliederden met scheerschuim en verf en zetten de diertjes op de juiste plaats bij de stal.

Categorieƫn: De Kikkertjes (K1b)