De rupsen ontpopten zich tot vlinders. We werkten met loose parts, schilderden met waterverf, ontdekten symmetrie met vouwdruk en oefenden onze fijne motoriek. Onze vingers werden kriebelbeestjes en we kriebelden elkaar zachtjes. Heerlijk! We speelden ook het vlinderspel.

Mauro bracht een spinnetje mee, Nolan had een slakje en een spin bij, Victor had twee pissebedden en een kevertje mee. William ving thuis een mier en bracht een spin mee, maar ze ontsnapten…

Hansje pansje kevertje, die klom eens op een hek
Neer kwam de regen, die spoelde alles weg
Op kwam de zon, die maakte alles droog
Hansje pansje kevertje, die klom toen weer omhoog

Donderdag en vrijdag leerden we over lieveheersbeestjes. We keken naar een powerpoint over het leven van een lieveheersbeestjes, experimenteerden verder met de vouwdruk, telden stippen, enz.

De laatste maandag en dinsdag zzzzoemde het in de klas. We keken naar een filmpje over bijtjes en zochten nog extra info op in boeken. Juf Charon leende ons haar honingraat, zodat we van dichtbij de honingcellen konden waarnemen. We proefden ook van de honing en stempelden een honingraat.

Juf Jolien bezorgde nog enkele foto’s van het opendeurtje.

Nog enkele losse sfeerfoto’s…

Dinsdagnamiddag kwam juf Marlies ons halen voor een uitstap naar onze schooltuin. Op blote voeten de natuur om ons heen ervaren. Hard, zacht, nat, droog, warm, koud, glad, geribbeld, enz. We probeerden gras te plukken met onze tenen, tekenden onze voeten op de grond, zochten naar kriebeldiertjes, ervaarden allerlei weersomstandigheden en tot slot spoelden we onze voeten weer schoon met lekker warm water.

Categorie├źn: De Kikkertjes (K1b)