De start van oktober werd fel ingezet met onze fluodag. Onze vriendjes kwamen talrijk in fluo naar school. Daarnaast hadden de meesten ook een dierenknuffel bij. Op 4 oktober vieren we namelijk Werelddierendag. In de kring bekeken en vergeleken we de verschillende knuffels. Waren het allemaal dezelfde dieren? Van welke waren het meest? In welke groepjes kunnen we ze leggen? Allemaal vragen die we onderzochten.
Na de middag gingen we met een lege doos op wandel. We moesten namelijk takjes, blaadjes en eikels verzamelen. Waarom? Dat kwamen onze vriendjes later deze week te weten.
Op woensdag was er bezoek in onze klassen… Ineens zat er een klein vosje in onze klas. En deze had een probleem! Hij was helemaal alleen, hij was zijn mama kwijt. Onze vriendjes besloten om een holletje te maken voor de vos zodat hij zich veilig voelde.
Gelukkig kwam juf Julie op vrijdag onderweg naar school een grote vos tegen met veeeeeeel verdriet. Het was de mama van het kleine vosje! Gelukkig konden onze vriendjes samen met de andere vriendjes van de kleuterschool de 2 vosjes terug herenigen! Iedereen gelukkig!