Laarzen aan, rugzak op onze rug, regenjas aan en dan zijn we klaar om te vertrekken naar De Schorre voor onze eerste integratie-uitstap met de oudste kleuters en het 1e leerjaar. Dankzij veel bereidwillige ouders, die ons met de auto willen vervoeren, geraken we zonder problemen allemaal ter plaatse waar onze wandeling kan beginnen. Een wandeling op zoek naar de trollen in het bos. Na een fikse wandeling van 2 uur begint het stilaan te regenen maar dat houdt ons niet tegen om verder te gaan. Na de wandeling krijgen onze kinderen allerlei opdrachten die ze moeten uitvoeren door samen te werken maar na 2 opdrachten moeten we onze bezigheden stoppen en dringend op zoek gaan naar een schuilplaats want het begint harder en harder te regenen. Doorstappen tot aan de tent waar we dan maar al aan onze boterhammetjes beginnen. Spijtig genoeg hebben we hier moeten beslissen om onze uitstap stop te zetten en terug naar school te keren. Hoe gaan we dit doen? Maar daar moeten we ons, met zo’n fantastische ouders, helemaal niet druk over maken. Eén belletje en binnen een half uur staan we, dankzij hen, allemaal al terug op school waar we ons kunnen opwarmen. Dankjewel lieve ouders, grootouders en andere familieleden!