Tijdens de laatste week van ons kleuterproject beleefden we in onze klas nog ontzettend veel plezier. Zo konden onze vriendjes nog aan de slag gaan met allemaal herfstblaadjes die ze zelf naar de klas brachten. Hun vingertjes werden geoefend bij het ponsen in herfstbladeren. Maar ook de plasticinekaarten kwamen nog eens boven water zodat ze de huisjes van de slakken konden boetseren, lange en korte regenwormen en een spin met acht poten konden maken.
Ook versierden onze vriendjes hun vossenkroon. Want een vos houdt ervan om zich te verstoppen in het bos. We kleefden de verschillende herfstblaadjes op onze kroon.
We gingen aan de slag met de beebot, waar onze vriendjes zelf een kabouterhuisje konden kiezen waarnaar ze de beebot konden manoeuvreren. Er werden herfstbomen gemaakt met kaplablokken. Hiervoor gingen we eerst op zoek op de iPad naar een leuk voorbeeld dat onze vriendjes dan probeerden na te bouwen.
We werkten allemaal samen aan de grote poster aan het giraffenraam. Iedere kleuter kreeg een stukje die ze zelf inkleurden. Daarna werden alle stukjes terug bij elkaar gepuzzeld en maakten we er een grote poster van. Wat vonden onze vriendjes het fijn om hiervoor samen te werken.
Op woensdag werden onze vriendjes op hotel gestuurd omdat juf Kim ziek was. Ook daar beleefden ze in de verschillende klasjes veel plezier.
Donderdag kwamen onze vriendjes toch licht zenuwachtig de klas binnen. WANT hun mama’s, papa’s, oma’s, opa’s,… kwam ’s avonds eens kijken in de klas. Doorheen de dag maakten onze vriendjes verschillende tentoonstellingen in onze klas, zoals: de plasticinekaarten met de slakkenhuizen en wormen, herfst-loose-parts, een herfstboom, strijkparelplankjes,… Ook kwam elk vriendje om te beurt langs bij de juf om te komen tekenen van wat ze allemaal geleerd hadden. Nadien vertelden ze aan de juf wat ze tekenden en zij schreef het bij hun knappe werkjes.
Op vrijdag werd de hele klas opgeruimd en maakten we als groot afsluitfeest lekkere appelmoes!
Wat was dit een fijn thema! Hieronder de sfeerbeelden van de laatste week van dit thema.


4 reacties

Leen · 28 oktober 2022 op 22:30

Wat een fijne klasblog! Bedankt lieve juf!
Het is fijn om mee te genieten van al die leuke activiteiten!

    Juf Julie · 1 november 2022 op 20:33

    Bedankt!

Mama Rose · 30 oktober 2022 op 21:29

Wij genoten van de wekelijkse foto’s. 🙂 Dankjewel juf! (En nu even de off-knop van juf zijn indrukken he. 🙂 Geniet van een zoizo welverdiende week vakantie!

    Juf Julie · 1 november 2022 op 20:34

    Wat fijn te lezen! Ik probeer de off-knop zoveel mogelijk in te drukken ^^

Reacties zijn gesloten.