Ons avontuur met kleine vos was nog niet ten einde: maandag 17 oktober ontdekten we een eekhoorntje in ons holletje. Hij at ook van onze kastanjes. De eekhoorn was zich volop aan het voorbereiden op zijn winterslaap: hij stouwde het holletje vol met eikels. En wij gingen mee eikels tellen.
Met de herfstvruchten maakten we mooie mandala’s. We gingen vullen en legen en speelden met de schatten uit het herfstbos.

Juf Marlies kwam langs in ons klasje. We gingen aan de slag met water, zeep, verf en bladeren. Heerlijk kliederen. Juf Marlies had ook stappenplannen voor de clicks bij: we bouwden regenwormen, slakken, paddenstoelen, eikels en bomen.

Maandag kregen we ook het nieuws dat Yannes en Lieno naar een andere school gaan. We gingen onmiddellijk aan de slag om hen nog een leuk aandenken te bezorgen. Iedereen maakte een mooie tekening. Vrijdag was het afscheid. Yannes kwam ’s morgens nog even dag zeggen. Lieno had nog lekkere cakejes bij. Smullen maar!
Tot ziens, lieve vrienden! Veel plezier in jullie nieuwe klasje!

Maandag 24 oktober zat er weer iemand in ons holletje! Het was kleine vos! Maar wat hij er een rommeltje gemaakt! Het leek wel meer een sloddervos! Onze vriendjes gingen mee sorteren en patroontjes leggen.

We gingen ook nog aan de slag met waterverf en maakten mooie schilderijtjes van grote en kleine vos.

Op dinsdag mochten we voor de laatste keer naar de workshop van de muzestapjes. Het werd een compilatie van de aangeleerde liedjes en versjes.

De voorbije dinsdagen was het ook telkens mooi weer en konden we buiten spelen onder een warm herfstzonnetje.

Op woensdag was er ook telkens wat te beleven in de poppenkast en bij juf Anneke in de klas

Donderdag maakten we als afsluiter van het thema met de twee klasjes lekkere pompoensoep. Onze vriendjes hielpen bij het snijden van de pompoen en bij de boterhammetjes dronken we van onze soep. Mmm… lekker!

In de namiddag gingen we in de andere klasjes kijken naar hun resultaten van het project met kleine vos en grote vos. We gingen ook nog even langs bij de kipjes in de schooltuin en trakteerden hen op de restjes pompoen. We genoten nog even van het herfstzonnetje.

En nu mogen we even uitblazen van al die avonturen om er binnen een weekje weer volop voor te gaan. Fijne vakantie, lieve vriendjes!