Maandag lagen er allemaal ballonnen in onze kring en een brief. Niet zo maar een brief, een brief van Sinterklaas! Hij had namelijk een probleem. Zwarte Piet heeft de cadeautjes verstopt, maar hij weet niet meer waar! Zwarte Piet maakte gelukkig wel raadsels en opdrachten zodat hij de pakjes steeds zou terugvinden. Onze vriendjes helpen graag Zwarte Piet om de opdrachten uit te voeren!
Al snel ontdekte onze vriendjes dat er in sommige ballonnen iets in zat. Maar hoe moesten ze dat eruit krijgen? Onze vriendjes lieten de ballonnen ontploffen op verschillende manieren: met een priknaald, door er op te zitten, door er op te springen,… Zo kregen we de letters “m – e – t” met het woord ‘met’.
Dinsdag lag er een wit papier in onze kring met iets op geschreven. Alleen konden we het niet lezen omdat het onzichtbaar was! Na lang nadenken konden onze vriendjes herinneren dat ze bij juf Kim het spinnenweb tevoorschijn konden toveren door te schilderen met ‘verf die vlekken maken die niet uit de kleren geraken’. We gingen op zoek naar ecoline en toverden pakjes tevoorschijn! Het tweede woord was dus ook geraken, namelijk ‘Pakjes’.
Op woensdag moesten ze een gecodeerde weg afleggen en vonden ze koekjes met de letters ‘DE’ in onze klas.
Donderdag moesten onze vriendjes een ijslollypuzzel oplossen. Daarop stond een grote speelgoedzak afgebeeld. Deze staat voor het woord ‘ZAK’.
Vandaag vond Elina een foto van een deur in onze klas. Na lang zoeken kwamen we erachter dat het de deur van de turnzaal was. Daar vonden we het woord ‘LINTJES’.
Helaas weten we nog niet voldoende en zullen onze vriendjes ook volgende week nog raadsels moeten oplossen.
Natuurlijk deden we daarnaast nog ontzettend veel leuke dingen! Hieronder de sfeerfoto’s.

Binnenkort komen er nog meer foto’s van de voorleesweek online op onze site!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *